Tinderhøj Skole har fokus på bæredygtighed 

Tinderhøj Skole er lidt anderledes end de fleste andre folkeskoler, her er bæredygtighed i højsædet. Som den første skole i Rødovre Kommune er Tinderhøj Skole netop blevet Grønt Flag certificeret. Det betyder, at skolen har et særligt fokus på bæredygtighed i undervisningen og dermed bæredygtig dannelse af eleverne. Der er altså særlige grønne forløb på skoleskemaet for eleverne på Tinderhøj Skole. Skolen har også etableret et særligt Grønt Råd, hvor blandt andre elever, lærere og ledelse sammen er med til at definere skolens grønne initiativer.

Grønt Flag - Grøn Skole konceptet betyder også, at Tinderhøj Skole hvert år arbejder for at mindske det ”globale fodaftryk” eksempelvis ved at nedsætte institutionens CO2-forbrug.

Derfor passer en 1 kw vindmølle fra EnergiLeg som hånd i handske på skolens matrikel. 
Vindmøllen kan bruges til at formidle om både energi, energiforsyning og klimatiske forhold. Møllen laver strøm til et batteri og et 12V udtag således, at elever kan bruge strømmen til deres egene kreative opfindelser eller opsamle data fra møllen, og bearbejde det i undervisningen.

Udover vindmøllen har Tinderhøj Skole også stiftet bekendskab med andre bæredygtige EnergiLeg-produkter. I uge 39, 2017 var både SpilSøjlen, MusikBolden, HoppeStenen og DJStanden på besøg i skolegården. På den måde fik skolen muligheden for at afprøve om produkterne passede ind i netop deres koncept. 

EnergiLeg ApS - Fabriksvej 5 - 3000 Helsingør - Tlf: +456343 3161