December 12, 2017

Please reload

Grønt-flag skole i Rødovre Kommune skal have vindmølle

September 28, 2017

 

 

Tinderhøj skole i Rødovre Kommune har snart en oprejst 1 kw mølle, men det er ikke det hele... 

 

Både SpilSøjlen, MusikBolden, HoppeStenen og DJStanden er udlånt til Tinderhøj skolen i uge 39. 
Således kan skolen lære produkterne at kende, og afprøve om de passer ind i netop deres koncept.

Og i skrivende stund er fundamentet til skolens helt egen 1 kw mølle ved at blive støbt. Møllen skal være med til at formidle læren om både energi, energiforsyning og klimatiske forhold. Møllen laver strøm til et batteri og et 12V udtag således, at elever kan bruge strømmen til deres egene kreative opfindelser eller opsamle data fra møllen, og bearbejde det i undervisningen.


Tinderhøj skole er lidt anderledes end de fleste andre folkeskoler, her er bæredygtighed i højsædet. Som den første skole i Rødovre Kommune er Tinderhøj skole netop blevet Grønt Flag certificeret. Det betyder, at skolen har et særligt fokus på bæredygtighed i undervisningen og dermed bæredygtig dannelse af eleverne. Der er altså særlige grønne forløb på skoleskemaet for eleverne på Tinderhøj skolen. Skolen har også etableret et særligt Grønt Råd, hvor blandt andre elever, lærere og ledelse sammen er med til at definere skolens grønne initiativer.

Grønt Flag Grøn Skole konceptet betyder også, at Tinderhøj skolen hvert år arbejder for at mindske det ”globale fodaftryk” eksempelvis ved at nedsætte institutionens CO2-forbrug.

 

 

Please reload

Andre nyheder

EnergiLeg ApS - Fabriksvej 5 - 3000 Helsingør - Tlf: +456343 3161