Lille Vildmose Centret 

I det nordlige Jylland i Aalborg Kommune, finder du Lille Vildmose Centret. Her kan besøgende få indblik i mosens historie og den omkringliggende natur. Der er oplevelser for hele familien, som ønsker en dag i det grønne. Lille Vildmose Centret har anskaffet sig et stort solcelleanlæg på taget, men når man er barn, kan det være svært at få øje på de store solceller. Derfor ønsker Lille Vildmose Centret, at solcellerne kommer i ”børnehøjde”. Her har EnergiLeg lavet et samarbejde med Lille Vildmose Centret og Aalborg Kommune, om at lave en manuel SunTracker. Her kan børnene både se og mærke virkningen af solenergi.

 

SunTrackeren kræver kun kropslig armkraft, så den kan drejes. Ved at dreje SunTrackeren mod solen, pumper vandbeholderen vand over i fylderøret. Fylderøret har pejlemærker så børnene kan afprøve, hvor meget solenergi der fx skal til for at pumpe 1 liter vand? Eller hvordan vandbeholderen bliver påvirket ved at SunTrackeren bliver dækket af en sky?

 

Her er der rig mulighed for at prøve kræfter af med SunTrackeren, og se hvor meget energi det giver at vende SunTrackeren mod solen. Udover dette, sidder der nogle fine lamper, der viser hvor meget SunTrackeren producerer, og ikke nok med det, er der en tilhørende kompasrose der viser Nord, Syd, Øst og Vest, og målgradepunkter. Hvad sker der fx hvis SunTrackeren bliver rykket 10 grader?

 

 

EnergiLeg ApS - Fabriksvej 5 - 3000 Helsingør - Tlf: +456343 3161