EnergiLeg ApS opsætter Energicenter Egebjerg

Med vores samarbejdspartnere har EnergiLeg ApS leveret et helstøbt energicenter til Egebjerg skole.

 

Når lærere tager eleverne med ud i naturen, eller måler og vejer ting i skolegården, lærer eleverne mere, end hvis de sidder i klasselokalet. At forbinde teori og praksis er afgørende for indlæring, og netop et projekt som Energicenter Egebjerg viser hvordan dette kan realiseres.

 

 

”Inspiration og Læring”, drejer sig om at etablere bedre muligheder for leg og undervisning inden for natur, naturfænomener og naturvidenskab.

Energicenter Egebjerg skal skabe ”Inspiration og Læring”. Energilegepladsen er med til at styrke børn og unges interesse for læring om strømproduktion fra vedvarende energikilder. Energicenteret er anlagt i skolegården på selve energilegepladsen med sin separate del. Til energilegepladsen er der opsat EnergiCykler, EnergiHjul og EnergiHåndtag, som producerer strøm ved hjælp af generatorer.

 

 

"

EnergiCyklerne og EnergiHåndtagene er opstillet under et halvtag, hvorpå der er monteret solceller. I midten af gården er en vindmølle placeret, som også producerer strøm. På masten er en vindmåler monteret, så vindstyrken kan måles. Alle enheder kan digitalt overvåges, og man kan nemt registrere den producerede mængde strøm på de givne tidspunkter. Det hele kobles til en styrepult, hvor data opsamles, hvilket er et fremragende udgangspunkt for at kombinerer leg, motion og læring i undervisningen.

EnergiLeg ApS - Fabriksvej 5 - 3000 Helsingør - Tlf: +456343 3161