Lys, leg og energi i Sønderjylland

Energilegeplads.dk har netop afsluttet et energilegeplads projekt i Sønderjylland, hvor interaktivt lys giver respons fra pladsens legeredskaber.

 

 

På Distriktskolen i Tønder står en ny energilegeplads klar til skolens elever, lærere og andre besøgende. I skolegården finder man et EnergiHjul, en EnergiCykel og to EnergiHåndtag. Til alle komponenter er tilknyttet et helt særligt og energivenligt LED lys, som reagerer på energiproduktionen fra redskaberne.

 

Sæt lys på legen

En overdækning danner rammen for EnergiCyklen, og giver brugeren et overdækket område, så der er fuldt fokus på at træde i pedalerne. På væggen er påmonteret et kreativt udformet LED lys, som giver ”rytteren” motivation og signaler til at trampe hårdere i pedalerne. Mod skolens facade er påmonteret to EnergiHåndtag, hvor eleverne i samarbejde kan arbejde for at sætte lys i den gigantiske LED lyspære, mens de samtidig konkurrerer internt om, hvem der producerer mest el på håndtagene. I midten af skolegården står et EnergiHjul, hvor toppen af rammen har påmonteret LED lys, som reagerer på aktiviteten i tromlen.  

 

 

 

Energivenlig LED belysning giver et interaktivt aspekt til legepladsens redskaber
"

Fra leg til undervisning

Til sammen giver de forskellige elementer på pladsen en simpel, men samtidig meget spændende og udfordrende måde at bruge frikvarteret på. Den direkte respons fra LED belysningen giver feedback til eleverne om at arbejde endnu hårdere. Når frikvarteret er overstået, kan pausens aktiviteter bruges som en del af undervisning. Data fra de forskellige redskaber kan udtrækkes til USB, og kan i den forbindelse inddrages i undervisningen. Dermed går leg og læring sammen på en ny og interessant måde. 

EnergiLeg ApS - Fabriksvej 5 - 3000 Helsingør - Tlf: +456343 3161